Rosenberg LinkedIn

 

Regisztrálja légfüggönyét!

 

Felkeltettük érdeklődését?

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Feliratkozás

Kérjen ajánlatot termékeinkre

Ajánlatkérés

40 éves a Rosenberg Ventilatoren GmbH

40 éves a Rosenberg Ventilatoren GmbH

A Rosenberg-csoport munkatársai gratulálnak Karl Rosenbergnek a vállalat fennállásának mai 40. évfordulóján! Köszönjük a vállalatcsoport dinamikus vezetőjeként eltöltött éveket, az ambíciót és az elkötelezettséget. A jövőben is csak a legjobbakat kívánjuk, különös tekintettel az egészségre! És természetesen még sok sikeres együtt töltött évet!

 

Egy kis ipari vállalattól a globálisan működő vállalatcsoportig

Karl Rosenberg 1981. április 10-én alapította cégét Künzelsauban. Már fiatalabb éveiben kialakult a tipikus sikeres értékesítő érzéke. Általános iskola elvégzése után tanulmányait kereskedelmi iskolában folytatta, majd kereskedelmi tanulóként kezdett a Ziehl-Abegg-nél dolgozni. Itt azonnal kialakult a motorok és a ventilátorok iránti szenvedélye, amely ma is ugyanúgy megvan. Tanulmányi gyakorlatának sikeres befejezése és az üzleti adminisztráció tanulmányozása után lelkesen vette át az európai Ziehl-Abegg ventilátor piac fejlesztését és bővítését.

27 évesen a hohenlohei székhelyű ventilátorgyártó értékesítési vezetője lett. Folyamatosan új kihívások után kutatva végül megtalálta a saját útját. Nagy előny volt számára a szoros kapcsolat Klaus Isaakkal, akivel évekkel korábban megalapította az LTi Berlichingent. Rosenberg ügyesen használta fel az elmúlt évek tapasztalatait és elkezdte összeszerelni és eladni saját ventilátorait. A jó elképzelések, a főnök erős akaratereje és lendülete, valamint munkatársainak fáradhatatlan elkötelezettsége segítette a fiatal társaságot az első években. A forgalom és az alkalmazottak száma gyorsan növekedett. Hamarosan a vállalatnak gondolkodnia kellett telephelyének bővítésén. A Rosenberg a künzelsau-gaisbach-i Maybachstrasse területére fektetett be, hogy új termelési és adminisztrációs területtel bővítse a meglévő csarnokát. A motoroktól és a ventilátoroktól való függőség csökkentése érdekében Rosenberg 1990-ben elkezdte a légkezelő egységek fejlesztését és gyártását is. Erre a célra további beruházásokat hajtottak végre egy új összeszerelő csarnokban, a Maybachstrasse 9 szám alatt. A következő években a folyamatosan növekvő megrendelések miatt a künzelsaui székhely termelési kapacitása már nem volt elegendő. Két további gyártósor létesítéséről döntöttek Csehországban és Magyarországon, különös tekintettel az 1990-es évek elején keleten megnyíló piacra.

1994-ben Rosenberg többségi részesedést szerzett az ECOFIT francia motor- és ventilátorgyártó cégben, amely kis ventilátorokra specializálódott, és így érdemben ki tudta egészíteni a Rosenberg ventilátorpalettáját. Kiderült, hogy a künzelsau-gaisbach-i üzem termelési kapacitása az ezredfordulóra már teljesen kimerült. Kelet-Németország, kifejezetten Szászország szövetségi állam elhelyezkedése tökéletes helyszínt kínált a vállalat számára a további terjeszkedéshez. 2001-ben Rosenberg új gyártási platformot nyitott a légkezelő egységek számára Glaubitzban, Riesa közelében. Az elmúlt két évtizedben a Rosenberg-csoport összes gyárát további csarnokkal bővítették ki.

Ezen üzemek folyamatos fejlődésével párhuzamosan a hohenlohei vállalkozó az elmúlt években világszerte több mint 40 fiókvállalatot és értékesítő céget alapított ventilátorok és légkondicionáló berendezések számára. Az évek során az egykor kis ipari vállalat sikeres, szilárd és globálisan aktív vállalatcsoporttá fejlődött, több mint 1400 alkalmazottal.

 

40 éves a Rosenberg Ventilatoren GmbH

 

Legfrissebb

Egészséges épületek – energia megtakarítási lehetőségek címmel légtechnikai szakmai napot tartott a Rosenberg Hungária Kft.

Következő kiállításunk

Műegyetemi Épületgépész Nap
Budapest, Magyarország

Kapcsolat

Rosenberg Hungária
Lég- és Klímatechnika Kft.

2532 Tokodaltáró,
József Attila u. 32-34.
Tel:+36 (33) 515-515
Fax:+36 (33) 515-506
email: info@rosenberg.hu

Személyes kapcsolat »

Rosenberg-csoport »

Munka-karrier

bgd munka

IFKA Mintaüzem Program

Modern Mintaüzem Program

 

Dun & Bradstreet

Dun & Bradstreet tanusitvany