25 éve Rosenberg

 

Regisztrálja légfüggönyét!

 

Felkeltettük érdeklődését?

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Feliratkozás

Kérjen ajánlatot termékeinkre

Ajánlatkérés

HKVS közvetítőközeges hővisszanyerők

Nagyhatékonyságú levegő/víz hővisszanyerő hőcserelő megújuló energia és hulladékhő hasznosítással

A környezetvédelem, a fenntartható fejlődés érdekében megszületett az Európai Parlament és a Tanács 2010/31 EU irányelve, amely alapján létrejött és bevezetésre került az EN 13053 szabvány, amely a légkezelőgépek osztályba sorolásáról rendelkezik.


Rosenberg HKVS  hővisszanyerők

A Rosenberg Hungária Kft. a fenti szabvány betartása érdekében a légkezelőgépekben alkalmazott, az eddig alacsony hatásfokkal működő közvetítőközeges hővisszanyerő helyett a speciális feladatokat kielégítő, megújuló- és hulladékenergia felhasználására alkalmas nagyhatékonyságú közvetítőközeges levegő/víz hővisszanyerő hőcserélővel üzemelő légkezelőgépet fejlesztett ki külső cégek bevonásával.


A klasszikus alacsony hatásfokú közvetítőközeges hővisszanyerőt megfelelő elemek és hidraulikai kör megválasztásával nagy hatásfokú, alacsony nyomásveszteségű hővisszanyerővé alakítottuk, miközben a korábbi rendszerektől eltérően már az alacsony hőmérsékletű megújuló energia és hulladékhő is hasznosításra kerül.

 

A korábbi közvetítőközeges hővisszanyerésnek megfelelően kell beépíteni az új hőcserélőket. Amennyiben szükséges, a szellőző levegő tervezett hőmérséklete szintén a hővisszanyerő körhöz lemezes hőcserélővel kapcsolódó aktív elemekkel (pl. kazán, hőszivattyú) biztosítható. Így a légkezelőgépbe további hűtő- illetve fűtőkalorifer beépítése nem szükséges.


Nyári üzemben a hővisszanyerés hatásosságát a távozó levegőágba beépített adiabatikus nedvesítőkamra növeli.


Fejlesztett termékeinket mérőállomásunk ellenőrző méréseivel hitelesítjük, szükség esetén teljesítményellenőrzést is végzünk megrendelőink részére.
Méréseinket számítógépes állomás segítségével készítjük és értékeljük ki.

A fejlesztésben részt vett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszéke.

 

Katalógusok
Rosenberg HKVS 2020
HKVS flyer 2021

Legfrissebb

40 éves a Rosenberg Ventilatoren GmbH

Következő kiállításunk

Mostra Convegno Expocomfort 2022 (Milánó, Olaszország)
-

Kapcsolat

Rosenberg Hungária
Lég és Klímatechnikai Kft.

2532 Tokodaltáró,
József Attila u. 32-34.
Tel:+36 (33) 515-515
Fax:+36 (33) 515-506
email: info [at] rosenberg.hu

Személyes kapcsolat »

Rosenberg Hungária »

Munka-karrier

bgd munka